Loading Now
×

Djelatnici

Dr. sc. Tajana Obradović, doktorica veterinarske medicine

Rođena u Zagrebu. Završava SSŠ za veterinarskog tehničara, te upisuje Veterinarski fakultet u Zagrebu gdje diplomira 1997. godine. Završila je za doktora znanosti 2011. godine iz kirurgije, ortopedije i ofralmologije sa rendgenološkom i ultrazvučnom dijagnostikom.  Edukacije je osim Zagreba  pohađala u  Austriji, Mađarskoj i SAD – u.  Danas iako je direktorica Veterinarske bolnice redovito radi sa pacijentima i pomaže u doedukaciji ostalih pripravnika i djelatnika. Kirurgija, ortopedija i okulistika su ostale primarne u interesu i radu sa pacijentima. Redovni je član Hrvatske Veterinarske Komore.

Usavršavanje iz područja veterinarske medicine
Dermatologija (Canine und Feline Dermatology, seminar, Hrvatska)
Dijagnostika ( Dijagnostička radionica za doktore veterinarske medicine, seminar, Hrvatska)
Zubarstvo ( Dental Care of Canine and Feline, seminar, Hrvatska)
Razne specijalističke grane veterinarske medicine ( ,eđunarodni studentski veterinarski Kongres, Wien, Austria )

Specijalističke edukacije
Saniranje ozljede koštanog tkiva (Workshop arbeitsgemeinschaft für osteosynthesenfragen, Austrija)
Kirurgija i okulistika ( Kleintierklinik für Chirurgie und Augenheilung, voditelj Doc. Dr. Kopf,  Wien, Austrija)
Kirurgija, okulistika i ortopedija (Sebeezeti es Szemeszeti Tnaszek es klinika, Veterinarski fakultet Budimpešta, Mađarska)
Kirurgija, ortopedija i okulistika (Dallas Veterinary Surgical Center, USA)
Patologija i forenzička medicina  (Institut für  patologie und Gerichliche Veterinảrmedicinische Universitảt voditelj Univ. Prof. Dr. P. Schmidt, Wien, Austrija)

Stručna kvalifikacija
Stručni ispit (Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva)
Licenca za obavljanje poslova zdravstvene zaštite životinja i veterinarske djelatnosti u Republici Hrvatskoj ( Hrvatska Veterinarska Komora)
Državni ispit za inspektora iz upravnog područja veterinarstva  (Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva)

Društvene aktivnosti vezane uz struku
Fakultetsko Viječe za Pitanje Poslijediplomskih Studija, vanjski član (Veterinarski fakultet u Zagrebu)
Udruženje Veterinara Hrvatske

Zvjezdana Alavanja, doktorica veterinarske medicine

Rođena u Osijeku  gdje potaknuta interesom i ljubavlju prema životinjama, završava srednju Veterinarsku školu tijekom koje stječe isustva u radu sa velikim životinjama. Nakon završene srednje škole i stjecanja titule veterinarskog tehničara upisuje Veterinarski fakultet u Zagrebu gdje diplomira 2008. god. na Zavodu za rendgenologiju te postaje doktor veterinarske medicine.Tijekom cijelog svog školovanja volontira u ambulantama i klinikama veterinarskog fakulteta pri čemu posebno zanimanje pokazuje za porodiljstvo i unutarnje bolesti. Nastavlja stručno usavršavanja kao član tima Prve Veterinarske Bolnice  gdje, uz veliku potporu i profesionalan pristup djelatnika, radi na dijagnostici, liječenu i prevenciji bolesti životinja. Iznimno voli raditi na uljepšavanju kućnih ljubimaca čemu posvećuje veliku pažnju i ljubav.

Damir Samac, doktor veterinarske medicine

Rođen u Zagrebu . U periodu školovanja u srednjoj veterinarskoj školi polako stječe praksu volontirajući po mnogim ambulantama grada Zagreba. Diplomirao na Veterinarskom fakultetu 2008. godine s posebnom ljubavi prema kinologiji. Od 2008. do 2012. godine usavršava svoje veterinarsko znanje kao član Prve veterinarske bolnice. Nakon toga ostaje u veterinarkoj praksi, za vrijeme tog perioda stječe diplomu za rad sa toksičnim tvarima. Vraća se u Hospivet 2021. godine, a posebnu ljubav i znanje pokazuje u dijagnostici i prevenciji bolesti. Osim životinja velika ljubav mu je i sviranje gitare, a slobodno vrijeme najviše voli provoditi uz svoju najbolju i najvjerniju četvernožnu prijateljicu, kujicu Petu.

Nikolina Samobor, veterinarski tehničar

Rođena u Varaždinu. Svoju edukaciju za veterinarskog tehničara završila je u Arboretum Opeka. 2001 godine polaže pripravnički ispit za veterinarskog tehničara čime dobiva licencu za obavljanje poslova njege, brige za stacionirane životinje, nabave i skladištenje lijekova, laboratorijske pripreme svih vrsta uzoraka i vođenje kartoteke. Od 2000. godine radi u Prvoj veterinarskoj bolnici kao glavana osoba za brigu i njegu stacioniranih pacijenata, održava inventar, brine za laboratorijsku i medikamentoznu opskrbu te nadzire i priprema sve uzorke poslane u laboratorij. Voli prirodu, sport i ljude a pogotovo slobodno vrijeme provoditi sa svojom kćeri.

Tatjana Anić, veterinarski tehničar

Rođena u Vinkovcima. Pohađa srednju strukovnu školu za Veterinarskog tehničara. Stječe praksu u veterinarskoj stanici, konjičkom klubu ,,Satir” Vinkovci, te na farmi i u azilu za pse u Tordincima. Po završetku školovanja zapošljava se na svinjogojskoj farmi PIK Vinkovci, ali svoju ljubav prema malim životinjama nalazi u Veterinarskoj bolnici Hospivet.

Dr. Sci. Jasna Obradović, doktorica veterinarske medicine

Viši znanstveni suradnik i Stalni sudski vještak

Rođena u Zagrebu. Diplomirala na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1972. godine. Tu je završila znanstveni magisterij radeći bakteriološka ispitivanja, a zatim već kao magistar znanosti, nastavila radom u znanosti na Institutu “Ruđer Bošković”. Tu je doktorirala na histološkim i histokemijskim istraživanjima. Znanstveno je napredovala u Viši znanstveni suradnik. Bila voditelj znanstvene jedinice i voditelj doktora veterine u viša znanstvena zvanja (znanstveni magisteriji). U doba domovinskog rata uz znanstveni rad na zaštiti prirodnih resursa posvetila se upravljanjima resursa sa nivoa državne uprave (izrada i provedba zakona, zakonskih propisa ministarstva, međudržavne komisije i grupe). Godine 1994. (zakonom je dozvoljena privatna praksa) je osnovala privatnu veterinarsku ambulantu za male životinje koja je 2005. godine postala prvom veterinarskom bolnicom za male životinje u Hrvatskoj. Objavila više od 400 znanstvenih, stručnih, popularnih radova, koautor 3 knjiga i jugoslavenske enciklopedije. Bila član FAO grupe, IOC, vladinih tijela za unapređenje zaštite okoliša. Posjeduje diplomu državnog inspektorskog ispita, te imenovana od Županijskog suda u Zagrebu Stalnim sudskim vještakom za veterinarsku medicinu, ribarstvo i zooetiku. Naziv zooetika uvela je kao termin u vještaćenju i odnosi se na etičko ponašanje prema životinjama. Raduje se, kako se kod nas počela buditi svijest o etičkom ponašanju prema životinjama.