dr.sc Jasna Obradović, dr.svt.med

dr.sc Tajana Obradoivć, dr.vet.med

Zvjezdana Alavanja dr.vet.med.

Nikolina Samobor, vet.teh.

Veronika Fučko, vet.teh

Dr. Sci. Jasna Obradović, doktor veterinarske medicine

Viši znanstveni suradnik i Stalni sudski vještak

Biografija

 Jasna_slika

Osnovni podaci, obrazovanje, rad u struci:

Rođena 1947. u Zagrebu. Oduvijek i sada, glavni interes životinje i pomoć unesrećenim životinjama. Diplomirala na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1972. Sedamdesetih godina u Hrvatskoj je bio nezamisliv spoj pojmova žena i veterinar u praksi te krenula u istraživački svijet veterine, prihvativši mjesto asistenta na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. Tu je završila znanstveni magisterij radeći bakteriološka ispitivanja a zatim već kao magistar znanosti, nastavila radom u znanosti na  Institutu „Ruđer Bošković“. Tu je doktorirala na histološkim i histokemijskim istraživanjima. Pokusne životinje, neophodne u veterinarskoj istraživačkoj djelatnosti, bili su joj uvijek i jedino hladnovodni organizmi (ribe, rakovi). Znanstveno je napredovala u Viši znanstveni suradnik. Bila voditelj znanstvene jedinice i voditelj doktora veterine u viša znanstvena zvanja (znanstveni magisteriji). U doba domovinskog rata uz znanstveni rad na zaštiti prirodnih resursa posvetila se upravljanjima resursa sa nivoa državne uprave (izrada i provedba zakona, zakonskih propisa ministarstva,  međudržavne komisije i grupe). Godine 1994. (zakonom je dozvoljena privatna praksa), je osnovala privatnu veterinarsku ambulantu za male životinje, a koja je 2005.g  postala prvom veterinarskom bolnicom za male životinje u Hrvatskoj.

Diplome, certifikat, radovi…:

Objavila više od 400 znanstvenih, stručnih, popularnih radova, koautor 3 knjiga i jugoslavenske enciklopedije. Bila član FAO grupe, IOC, vladinih tijela za unapređenje zaštite okoliša. Posjeduje diplomu državnog (inspektorskog ) ispita, te imenovana od Županijskog suda u Zagrebu Stalnim sudskim vještakom za veterinarsku medicinu, ribarstvo i zooetiku. Naziv zooetika uvela kao termin u vještaćenju i odnosi se na etičko ponašanje prema životinjama. Raduje se, kako se kod nas počela buditi svijest o etičkom ponašanju prema životinjama (vještaćenja ove problematike sve češća što znači da ih i sudstvo prepoznaje).

Radno iskustvo u struci :

Vrsta

–         veterinarska praksa (od 1994.g. nadalje)

–         vještačenje za veterinarsku medicinu, ribarstvo i zooetiku (drugi reizbor)

–         istraživačko

–         edukativno na sveučilištu

–         voditeljstvo

–         zakonodavstvo

Klinička praksa

–  Standardne kliničke pretrage

–  Laboratorijska mikrobiološka provedba i dijagnostika

–  Citološka dijagnostika (utvrđivanje bolesti radi promjena u stanicama

– hematologija

– ginekoligija

– okulistika i drugo)

–  Urološka dijagnostika

Osobne karakteristike

Rodila se, provela djetinjstvo i odrasla uz raznorazne i raznorodne kućne ljubimce, one koji su to „službeno“ ( psi, mačke, papige, hrčci, kornjače) i oni koji to nisu ( žabe, krumpirove zlatice, mrave, rakove, slatkovodne ribe naših voda, zečeve, patke …) i na kraju završila sa diplomom Veterinarskog fakulteta u Zagrebu kao druga u generaciji i među 10 najboljih po uspjehu. To i nije bilo tako teško, jer se konačno radilo samo o tome kako i kada prepoznati, zašto se to događa i kako pomoći životinji da bude opet „kao prije“ – zdrava.

No, danas nakon brojnih pacijenata shvatila kako nije samo svaki pacijent po naravi drugačiji nego i koliko je svaki slučaj specifičan, svaki drugačiji u prepoznavanju i u pristupu i na kraju u liječenju. No, to je izazov sa velikom nagradom u zadovoljstvu u svakom uspjehu psa koji odlazi mašući repom, mačke koja prede, ptice koja ponovo cvrkuće. Ipak za to zadovoljstvo potrebno je, stalno se truditi tražeći nove spoznaje (usavršavanje) i potom razvijajući nove vještine ( specijalizacije). To je stalan i doživotni zadatak nakon osnovnog znanja stečenog na fakultetu i dobivanja titule Doktor veterinarske medicine.

 

Dr.sc Tajana Obradović, doktor veterinarske medicine

veterinarska bolnica

 Diplome, certifikati:

Doktor veterinarske medicine 1997 na Veterinarskom fakultetu Sveučiliša u Zagrebu

Doktorat znanosti 2011 iz Kirurgije, ortopedije i oftalmologije sa rendgenološkom i ultrazvučnom dijagnostikom na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Usavršavanje iz područja veterinarske medicine

Dermatologija ( Canine und Feline Dermatology, seminar, Hrvatska )

Dijagnostika ( Dijagnostička radionica za doktore veterinarske medicine, seminar, Hrvatska )

Zubarstvo ( Dental Care of Canine and Feline, seminar, Hrvatska )

Gerijatrija ( Canine brain Ageing, seminar, Hrvatska )

Razne specijalističke grane veterinarske medicine ( Međunarodni studentski veterinarski Kongres, Wien, Austria )

Specijalističke edukacije

Saniranje ozljeda koštanog tkiva  (Workshop arbeitsgemeinschaft für osteosynthesenfragen, Austrija

Kirurgija i okulistika ( Kleintierklinik für Chirurgie und Augenheilung, voditelj Doc. Dr. Kopf,  Wien, Austrija)

Kirurgija i okulistika ( Kleintierklinik für Chirurgie und Augenheilung, Doc. Dr. Kopf , Wien, Austrija), drugi puta

Kirurgija i okulistika ( Kleintierklinik für Chirurgie und Augenheilung, Doc. Dr. Kopf, Wien, Austrija), treći puta

Kirurgija, okulistika i ortopedija (Sebeezeti es Szemeszeti Tnaszek es klinika, Veterinarski fakultet Budimpešta, Mađarska)

Kirurgija, ortopedija i okulistika (Dallas Veterinary Surgical Center, USA)

Patologija i forenzička medicina  (Institut für  patologie und Gerichliche Veterinảrmedicinische Universitảt voditelj Univ. Prof. Dr. P. Schmidt, Wien, Austrija )

 Stručna kvalifikacija

Stručni ispit (Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva )

Licenca za obavljanje poslova zdravstvene zaštite životinja i veterinarske djelatnosti u Republici Hrvatskoj ( Hrvatska Vterinarska Komora)

Državni ispit za inspektora iz upravnog područja veterinarstva  (Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva )

Društvene aktivnosti vezane uz struku

Fakultetsko Viječe za Pitanje Poslijediplomskih Studija, vanjski član (Veterinarski fakultet u Zagrebu)

Hrvatska Veterinarska Komora ( redovni član)

Udruženje Veterinara Hrvatske

 

I na kraju ……

Danas iako je direktor veterinarske bolnice, redovito radi sa pacijentima i pomaže u doedukaciji ostalih djelatnika i pripravnika – doktora veterinarske medicine. Kirurgija, ortopedija i okulistika su ostale primarne u interesu i radu sa pacijentima. Vlasnica je tvrdoglavog mačka i majka troje djece.

 

Zvjezdana Alavanja, doktor veterinarske medicine

veterina

Rođena u Osijeku 1976. god. gdje, potaknuta interesom i ljubavlju prema životinjama, završava srednju Veterinarsku školu tijekom koje stječe isustva u radu sa velikim životinjama. Nakon završene srednje škole i stjecanja titule veterinarskog tehničara upisuje veterinarski fakultet u Zagrebu gdje diplomira 2008. god. na Zavodu za rendgenologiju te postaje doktor veterinarske medicine.Tijekom cijelog svog školovanja volontira u ambulantama i klinikama veterinarskog fakulteta pri čemu posebno zanimanje pokazuje za porodiljstvo i unutarnje bolesti. Nastavlja stručno usavršavanja kao član tima Prve Veterinarske Bolnice  gdje, uz veliku potporu i profesionalan pristup djelatnika, radi na dijagnostici, liječenu i prevenciji bolesti životinja.

    Iznimno voli raditi na uljepšavanju kućnih ljubimaca čemu posvećuje veliku pažnju i ljubav.

Vrlo svestrana, udata i majka dvoje predivne djece te ponosni vlasnik  najboljeg četveronožnog prijatelja na svijetu, psa Flekija.

Karolina Ećimović, doktor veterinarsk medicine

veterinar

Završila veterinarski fakultet u Zagrebu

Znanstveni radovi:

1. Učinak pentadekapeptida bpc 157 na hipoglikemiju i lipidnu peroksidaciju u organima štakora nakon jednodnevnog gladovanja.

2. relativna  ekspresija interferona-gama u slezeni i koštanoj srži spf pilećih embrija nakon in ovo stimulacije s la sota soja newcastlea virusna bolest

Nagrade i priznanja:

Državna stipendija, Dekanova nagrada za znanstveni rad

Nikolina Samobor, vet. teh.

Veterinarski tehničar

Rođena u Varaždinu. Svoju edukaciju za veterinarskog tehničara završila je u Arboretum Opeka. 2001 godine polaže pripravnički ispit za veterinarskog tehničara čime dobiva licencu za obavljanje poslova njege, brige za stacionirane životinje, nabave i skladištenje lijekova, laboratorijske pripreme svih vrsta uzoraka i vođenje kartoteke.

Od 2000 godine radi u Prvoj veterinarskoj bolnici kao glavana osoba za brigu i njegu stacioniranih pacijenata, održava inventar, brine za laboratorijsku i medikamentoznu opskrbu te nadzire i priprema sve uzorke poslane u laboratorij.

Voli prirodu, sport i ljude a pogotovo slobodno vrijeme provoditi sa svojom kćerkicom.

Vlasnica dvije umiljate mace i malog klempavog psa.